Loop Switch 3 in 1

Loops Switch 3 in 1 uitgeprobeerd.

Afgelopen week kwam dan eindelijk mijn lang verwachtte Loops switch 3 in 1 earplugs binnen.
In mijn blog zal ik jullie de ins en outs vertellen hierover.

Waarom heb ik de Loop switch 3 in 1 besteld;

Door mijn autisme ben ik snel overprikkeld door geluid en heb ik last van misofonie.

Waar te koop:

Ik heb de Loop switch 3 in 1 besteld via bol.com, maar je kan ze ook via de Loops eigen site bestellen.

Welke:

Ik heb de Loop switch 3 in 1 in de witte uitvoering, maar je hebt vele verschillende soorten en uitvoeringen, helemaal afhankelijk van waar je ze voor wil gebruiken.

Prijs:

Bij bol.com waren de Loop switch 3 in 1 60 euro.

Gebruiksgemak:

Hoe zitten ze;

Ik vind de Loop switch 3 in 1 beter zitten dan gewone oordopjes.
Mijn gehoorgang is vrij smal en veel andere oordopjes die ik heb uitgeprobeerd gaan knellen.
Bij de loops krijg je 4 verschillende maten bij de loops geleverd van xs t/m l en het formaat van de oordopjes is meer zoals van bijvoorbeeld Bluetooth oordopjes dus ze komen niet ver in je gehoorgang maar sluiten wel goed af.

Het is even oefenen met het in doen, omdat de Loop switch 3 in 1 niet zoals gewone oordopjes in je oor gaan, maar na een paar keer lukte het me om ze zonder spiegel in te doen.
Het is een foefje dat je in je vingers moet krijgen. Op YouTube vind je filmpjes over hoe je ze in moet doen en goed moet doen.

Hoe werken ze;

Op de loops 3 in 1 zit een schuifje met 3 standen;
Quit, experience en engage. Je kan dus zelf bepalen hoeveel je meekrijgt van geluid.
Voor het afsluiten van zoveel geluid gebruik je de quit, heerlijk als je even te veel last heb van je autisme en de prikkels om je heen. Wil je achtergrond geluid filteren maar wel gesprekken kunnen volgen, dan gebruik je de engage stand. Dus misofonie of het horen van bijvoorbeeld het zoemen van de tl buis, wat je met autisme allemaal meekrijgt, sluit hij uit.
Wil je genieten van muziek en goede kwaliteit geluid, maar niet van het volume, dan gebruik je de exprerience. Heerlijk om de radio op vol volume te zetten en even al de andere prikkels uit te sluiten.

Mijn ervaringen:

Ik heb de Loop switch 3 in 1 nu 2 dagen in gehad.
Het is even wennen met het in doen, maar ik had het al snel door.
Ook het dragen was even wennen, maar ook daar raakte in snel aan gewend.
Bij gewoon volume werken ze ideaal, maar bij volume van 10 of meer personen bij elkaar (feestjes met veel gasten o.i.d) of bij verre overprikkeling door mijn autisme, waarbij mijn filters niet werken, werken ze minder of dempen ze het geluid alleen, zodat het minder hard aankomt. Dat ligt dan vooral bij mij, want zelfs met koptelefoon en Loops in had ik er nog last van.
Bij gewoon volume of bijvoorbeeld achtergrond geluiden dempen werken ze wel goed. Ik had geen last van mijn misofonie tijdens de lunchpauzes.

Was het het geld waard?

Naar mijn mening zeker. Er zit bij de Loop switch 3 in 1 ook een handig doosje met koortje bij voor je oordopjes.

Klein nadeel:

Leveringstijd is lang. Ik bestelde de Loop switch 3 in 1 7 februari en kreeg ze pas de 20ste binnen.

Andere oplossingen:

Koptelefoon met noice canceling, (-punt die zijn vaak groot en nemen veel ruimte in, zijn opvallend, dus niet voor alle situaties geschikt, vooral als het discreet moet.)
Oordopjes of waxbolletjes (zitten niet altijd fijn of werken niet altijd even goed.)
Vest (een vest waar een capuchon opzit met sound reducing)

 

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk