overleg met collega ervaringsdeskundige autisme

Overleg met collega ervaringsdeskundige.

Vorige week woensdag heb ik een kort overleg gehad met een collega ervaringsdeskundige en haar coach. Ook zij richt zich op autisme en heeft geen LVB, alleen zij heeft ervaringen met late diagnose autisme en de struggels daar omheen en voor de diagnose, en ik heb dat minder, omdat mijn diagnose ADHD al vroeg kwam en de diagnose autisme rond mijn 15de.

Het overleg ging over eventuele samenwerking en het spuien van ideeën om meer naamsbekendheid te krijgen binnen Amarant en daarbuiten, en zo meer opdrachten te krijgen.

Ik vertelde over ons posterproject en dat we vooral zelf veel aan de slag gaan en zijn om naamsbekendheid te krijgen, ook buiten Amarant.

We vertelde onze ervaringen over de inzet vanuit Amarant om opdrachten voor ons binnen te halen en bespraken op welke dingen we samen konden werken.
Binnen amarant heb je bv cursussen over autisme, die bedoelt zijn voor nieuwe medewerkers, hier hadden we beide interesse in, dus onze coaches spraken af dat een van de coaches een mailtje zou sturen naar degene die dat regelt. Als hier een positieve reactie op zou komen, konden we daarna bespreken wie wanneer gaat etc.

Ze vertelde ook dat ze merkte dat er soms wel een opdracht komt maar dat er dan geen vervolg komt na die opdracht.
Ik vertelde dat ik uit mijn ervaringen vanuit mijn opleidingen weet dat iets minimaal 3x op een of andere manier voorbij moet komen om te blijven hangen. De tip kwam hieruit om een soort van folow up te doen, door bv een mailtje te sturen een weekje of maandje na het gesprek, en vooral veel in the picture blijven.

Ook eventuele projecten zelf op te starten of initiatief te nemen door contact met iemand op te nemen etc helpt om in de picture te blijven en te komen.

Nog even gehad over mijn versie van het ABC, zij gaf aan dat we op moesten letten dat we niet claimen dat het hetzelfde was, aangezien je had getekend dat dat niet mocht volgens haar, en dat je alleen het materiaal van het echte ABC mocht gebruiken. Haar kort verteld dat mijn versie niet hetzelfde is en dat ik ook niet claim dat het, het ABC is, maar haar toch bedankt voor de bewustwording ervan. Hier ga ik nog wel even beter naar kijken.

Kreeg van haar de tip dat zij wel eens vanuit een, volgens mij hoge school, de vraag kreeg voor het geven van een ABC, maar omdat zij niet gecertificeerd is om het te geven, kon ze dat niet doen.

We bespraken ook dat we sommige opdrachten wel naar elkaar konden sturen als een van beide niet kon of het niet zag zitten om een bepaalde opdracht te doen.

Nog even kort besproken hoe we bepaalde dingen ervaarde tijdens de algemene vergaderingen van de ervaringsdeskundige en wat we dachten dat beter kon of anders, dit aan de hand van een vraag/opdracht voor de volgende vergadering op 11 maart.

Over het idee van de posters op a3/a4/a5 formaat was ze enthousiast en dat zag ze wel zitten voor zichzelf, omdat haar posters uiteraard er anders uit gaan zien dan die van mij, maakt dat niet heel veel uit. We spraken af dat we eventueel een stapeltje posters uit konden wisselen, zodat we die van de ander ook uit konden delen en elkaar helpen op die manier.

Al met al een zeer nuttig gesprek gehad en hopelijk kunnen we hier beide nu verder mee aan de slag.

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk