Overleg ervaringsdeskundige Amarant.

Verslag van bijeenkomst.

Afgelopen maandag hadden we weer een bijeenkomst met alle ervaringsdeskundigen vanuit Amarant Breda e.o.

Hier een kort verslagje.

Nadat de bijeenkomst werd geopend. Er werd medegedeeld dat er een aantal coaches en een ervaringsdeskundige ging stoppen. Dat was jammer want iedere ervaringsdeskundige is waardevol, maar begrijpelijk als iemand wil stoppen.

Daarna kort de nieuwe flyer en het verslag van het minisymposium besproken.

Presentatie Jacky.

Jacky hield haar presentatie, waar iedereen aandachtig naar luisterde. Na haar presentatie gaven we tips en tops en bespraken we het nog kort even en kon Jacky haar woordje geven over wat ze ervan vond.
Ik vond dat ze sinds haar eindpresentatie al behoorlijk gegroeid was, maar nog steeds wel snel praatte, ook gaf ik de tip om het recentelijk te houden, dus ook meer over hoe ze dingen nu aanpakt of doet om goed bezig te blijven. En ook te oefenen met interactie en interactieve presentaties geven.

Wanneer mijn presentaties zijn?

De 15de en 22de van januari is het mijn beurt.

En verder?

Na de vragenronde en een rondje met de vraag wat er op ieders planning als ervaringsdeskundige staat of wat ieder heeft gedaan de afgelopen tijd. Was de bijeenkomst klaar.

Nog even gepraat met Ursula en Tonny over mijn presentatie.
Het lastige voor mij is dat mijn achtergrond anders is. Ik heb geen kantelmoment waarop alles ineens veranderde. Mijn diagnoses heb ik al van jongs af aan en ik heb er nooit ‘echte’ problemen mee gehad op het gebied van acceptatie, de hulp kwam ook al snel op gang. Ik heb ook geen expertise als ervaringsdeskundige op het gebied van ervaringen zelf zoals verslaving o.i.d. mijn expertise als ervaringsdeskundige ligt op het gebied van ADHD & autisme zelf.

Even besproken hoe ik dat aan kan pakken, tips gekregen van Tonny over waar ik me dan op kan focussen.
Dinsdag zaten er al meteen tig ideeën in mijn hoofd, die ik meteen heb uitgewerkt en besproken met Ursula, die ook enthousiast was.
Toen ik Tonny vertelde dat ik het interactief wilde gaan doen met elementen uit het autisme belevingscircuit, was ook zij enthousiast. Nu aan de slag ermee om het goed uit te werken en oefenen, al heb ik daar niet veel tijd en moeite voor nodig, een keer oefenen voor de tijd en het soepele is voor mij vaak al voldoende.

Geen slecht idee!

Presentaties geven en werkstukken maken, liggen mij nu eenmaal goed. Ik zie laatst ‘als ik als dyscalculicus mijn examen wiskunde in een werkstuk of presentatie had kunnen maken i.p.v. sommen maken, had ik zowat cumlaude kunnen slagen.’

Misschien kan ik er wat mee, als ervaringsdeskundige naar andere ervaringsdeskundige of studenten die de opleiding doen. Hhmmm geen slecht idee eigenlijk.

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk