Hidden Disabilities Sunflower

Hidden Disabilities Sunflower

Vanavond ga ik samen met de begeleiding een Hidden Disabilities Sunflower bestellen.

Wat is dat een Hidden Disabilities Sunflower?

Een Hidden Disabilities Sunflower is een groen keycord met zonnebloemen, maar ze hebben ook heel veel andere dingen, die wereldwijd herkent en erkend is, dit keycord geeft op niet uitgesproken wijze aan dat je een onzichtbare handicap hebt, dat kan een lichamelijke beperking zijn, zoals suikerziekte, een mentale beperking of een ontwikkelingsstoornis zoals autisme. Hier zet je je gegevens op en welke beperking/stoornis, ook kan je er bijvoorbeeld op zetten hoe iemand je kan helpen. Vergelijkbaar met de Autipas van de NVA, maar dan wereldwijd herkend en voor elke onzichtbare handicap. Ngo een voordeel, voor de Autipas moet je je indicatie van autisme meesturen, bij de Hidden Disabilities Sunflower is dat niet nodig. Daarbij is de Autipas ook nog eens flink duurder.

Zijn er kosten aan verbonden?

Ja, maar hij is zeker niet duur; voor nog geen 10 euro heb je al een keycord met persoonlijke kaart eraan. Maar zoals ik al eerder zei, ze hebben nog veel meer, van petten tot hoesjes voor je paspoort. Kijk zelf maar eens op hun webshop en vind iets wat bij jou past.

Hoe gaat het mij helpen? (hopelijk)

Na de reis door Scandinavië, waar zoveel mis ging, heb ik met mijn moeder besloten dat dit misschien wel een goed idee is voor onze aankomende reis naar New Zealand. Op deze manier kunnen andere zien hoe ze me kunnen helpen in geval van een breakdown/meltdown. Mama hoeft er dan niet altijd mee bezig te zijn of om te vragen bij andere en ik ook niet.
En omdat de Hidden Disabilities Sunflower universeel is, is hij dus ook erkend en herkend in New Zealand.

Met dank aan Hidden Disabilities Nederland

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk