Het roze gevaarte van Breda liep de hardloop vierdaagse.

De hardloop vierdaagse

Moe maar voldaan, zo kan ik de afgelopen hardloop vierdaagse het beste omschrijven.
Van dinsdag t/m vrijdag vond dit jaar weer de hardloop vierdaagse in breda plaats, dan loop je in vier dagen in totaal ene hele of een halve marathon, dus om 4x 5,3 of 4x 10,1 km. Nadat ik vorig jaar de 4×10,1 liep, dus een hele marathon in totaal, en elke dag als laatste eindigde, wat ik helemaal niet erg vind op zich hoor, besloot ik dit jaar weer voor de 4×5.3 km te gaan, dus een halve marathon in totaal.

De eerste dag,

 dinsdag dus, was de route i.v. grote modderplassen, ingekort naar 5 km. Heel de dag had het hard geregend, maar gelukkig viel de regen tijdens het hardlopen mee en miezerde het vooral.
Ik moet zeggen dat ik best wel lekker liep, ik eindigde in ieder geval niet als laatste. Ik moest er nog wel inkomen merkte ik. Omdat de start plaats vond op een klein stukje, zowel de start als de finish vind plaats bij AV Sprint en ren je over de baan daar, vervolgens ren je met z’n alle door een poort en over een smal pad, kun je niet meteen hard van start gaan.
Maar ach, dat heb ik bij bijna alle wedstrijden waar ik aan meedoe.
Veel leuke reacties op mijn roze outfit, degene die de start aankondigt enz, herkende mij bij naam en ook wat andere lopers herkende mij van vorig jaar.
Thusigekomen meteen gedouched, chocomelk gedronek, wat goed is voor je na het sporten, doro extra calcium, en om 22:30 vertrokken naar dromenland.

Dag 2, woensdag dus.

Overdag geen ### gedaan en een goede rustdag gehad, bijna 11 uur geslapen vannacht dus goed uitgeslapen. Een korte wandeling gemaakt tussen de buien door.
Gelukkig was het droog toen we van start gingen.
Deze keer was de route ook weer iets verkort i.v.m. modder en grote plassen op de route.
Door het trechterstukje van de start weer wat trager kunnen starten. Maar weer lekker kunnen lopen.
Dit keer mijn drinken eerder uit de vriezer gehaald dan gisteren, dus was hij al een stuk ontdooit bij start, wat onderweg weer scheelde.
Ik had voor deze dagen als enigste doel; niet als laatste te eindigen, hoewel ik dat echt niet erg zou vinden hoor, en weer was het me gelukt om niet als laatste te eindigen, dus dat is mooi.
De laatste 3 minuten gebeurde er iets bijzonders, een heel bijzonder liedje klonk in mijn oortjes, you gotta love someone van Elton John. Nou denk je misschien ja en dus?
Ik zal het uitleggen:
Het liedje betekend veel voor mij en mijn familie, omdat het werd gedraaid op papa’s begrafenis. Daarbij staat het liedje in een hele andere playlist dan mijn hardloop playlist, dus hoe het ineens gespeeld werd op mijn telefoon en ook nog eens precies de laatste 3 minuten voor finish? Is onverklaarbaar voor mij. Het enige wat ik kan en wil geloven is, dat het papa is geweest die ervoor heeft gezorgd en zo liet weten dat hij er voor me was.

Dag 3 donderdag.

Woensdag onder de douche voelde ik mijn kuiten en bovenbenen behoorlijk dus spiergel erop. Eerst nog school gehad, merkte dat de vermoeidheid van de eerste 2 dagen hardlopen me behoorlijk dwars zat, viel in de trein heen en terug en op school bijna in slaap en had moeite met focussen, dan maar mijn figdet toy en zelfs spelletje op pc gedaan.
De route was met 1 km verlengd, wat betekende dat we ergens een extra lus moesten maken, waar ik altijd van baal, vooral omdat je dan de andere ziet lopen die voor je lopen en jij dat stukje nog moet. De start was niet op de baan i.v.m. een wedstrijd op de baan, dus startte we op het parkeerterrein, nou ja eerder een onverharde, met grind en zand gevulde open plek vol met kuilen, maar ja. Scheelde wel weer het trechtereffect. Maar was wel weer minder leuk binnenkomen, het laatste stukje over de baan geeft toch een kick.
Gelukkig was het weer droog, al is het wel meteen vochtig warm als het droog is, dus loopt het eigenlijk best wel zwaar.
Weer gelukt om niet als laatste te eindigen.

Vrijdag, de laatste dag.

Vandaag had ik het geluk dat mijn begeleiding kwam kijken, dus ik me hun mee kon rijden heen en terug.
De start was vertraagd i.v.m. onweer, maar na 10 minuten vertraging toch nog van start.
Het was weer vochtig en benauwd warm, dus liep het iets zwaarder, ook voelde ik de vermoeidheid in mijn benen en lichte pijn in knieën en enkels van de route over smalle, modder en zandpaadjes van donderdag. vrijdag ook weer een heel stuk over onverharde stukken en een stukje oer een smal en schuin lopend gedeelte door een grote plas die het pad blokkeerde. Dan maar dat stukje lopen, dat liever dan door je enkel gaan.
Bij de finish stonden mijn begeleiding en hardloop trainer met wat teamgenoten me al op te wachten. Na de finish weer terug naar de poort gelopen, omdat ik een ander teamgenootje, wat ook de 5 km liep, had beloofd samen te finishen.
Iedere dag was weer een feestje om te lopen en iedere dag ook weer veel enthousiaste reacties op mijn roze outfit.

Volgend jaar weer als het aan mij ligt.

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk