Regelmaat en ritme.

Ritme en regelmaat

Pffff, ik heb een haat liefde verhouding met de periode tussen Pasen en Pinksteren.

Hoewel ik het heerlijk vind om vrij te zijn, merkte ik de afgelopen weken dat zo lang en zo onregelmatig vrij zijn alleen maar uitstelgedrag en onrust veroorzaakt, vooral, omdat het weer niet echt stabiel was en uitnodigend om wat te gaan doen.
Huishoudelijke taken werden door de lange tijd vrije dagen sneller vooruitgeschoven dan normaal, want tja, ik heb toch tijd zat dus dat doe ik morgen of straks wel, waar bij ik normaal het sneller doe, omdat ik weet dat ik de volgende dag veel te doen heb.
Zelfs het schrijven is ver vooruit geschoven, ook vooral omdat ik niet heel veel motivatie/inspiratie had.
Ik was zelfs blij dat ik weer kon werken afgelopen maandag en dinsdag en begreep ineens mijn collega’s, die altijd zeggen dat ze niet weten wat ze met hun vrije dagen aan moeten/moeten doen, een stuk beter.

Waarbij ik voorheen juist genoot van extra veel en lang vrij, omdat ik het juist hard nodig had. Merk ik nu, omdat alles nu goed gaat en ik in rustig vaarwater zit, dat het juist voor onrust zorgt bij mij.

Gelukkig is het na Pinksteren allemaal weer voorbij, oké dan heb ik wel weer veel vakantie’s voor de boeg, maar dan ben je steeds onderweg of bezig.

Hopelijk wordt het deze week lekker weer, dan kan ik tenminste iets gaan doen in mijn extra vrije dagen.

Hoe gaan jullie hiermee om?

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk