de race tegen de kilo’s

De race tegen de kilo's

De wanhoop nabij.

Oke, vorige week een nieuwe ‘slimme’ weegschaal gekocht. De Medisana BS444, omdat ik mijn oude weegschaal niet meer vertrouwde nadat hij 80 kilo aan gaf.
Gisteren gewogen op mijn nieuwe weegschaal: geeft die ook 80 aan! Zwaar balen, want ik doe echt hard mijn best.

Het fijne van deze weegschaal is wel dat hij alles aangeeft, dus hoeveel ervan vet, spieren, vocht en botten is en dat hij met bluetooth aan een app gekoppeld is waarin je alles kan bijhouden, maar nog beter hoeveel calorieën ik mag hebben, als ik het goed heb gezien.

Maar goed, de wanhoop zat er dus goed in toen ik zag dat ik was aangekomen in plaats van afgevallen.

Hulptroepen ingeschakeld!

Meteen de hulp van andere apps ingeschakeld en mijn oude vertrouwde Myfitnespall weer geactiveerd, waarin in mijn eten kan bijhouden en zo kan zien hoeveel calorieën ik nog kan eten, wat met 1545 calorieën nog niet makkelijk blijkt te zijn, maar wel te doen.

Ook mijn Excel uitgebreid met een tab voor mijn calorieën en sommige beloningen verbonden aan gewichtsverlies.

Het plan ligt er nu voor mij om qua afvallen een echte game ervan te maken in Excel, met levels etc, maar hoe ik dat wil weet ik nog niet, daar ga ik tijdens mijn vakantie eens over nadenken. Zodra ik het heb uitgewerkt zal ik er meer over vertellen.

Plannen.

Mijn plan is als ik in juli nog niet verder ben gekomen met afvallen, ik de professionele hulp in ga schakelen en met de huisarts ga praten.

Een kleine vooruitgang?!

Ik check altijd op zondag en maandag mijn gewicht, just to dubble check, en toen ik vandaag woog gaf hij 97,5 aan. Voor mijn eigen gemoedsrust ga ik ervan uit dat ik dus ben afgevallen!

Hoe de vooruitgang gaat met de rest? Dat kun je zien in de blog let ge games begin!

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk