vakantie voorbereidingen

Vakantie voorbereidingen.

Vakantie voorbereidingen.

Volgende week is het eindelijk zover; de vakantie door Scandinavië gaat van start.
Met de trein door Noorwegen, Zweden en Denemarken. Ik heb jullie in voorgaande blogs al wat meer verteld over hoe we vakanties en verre reizen aanpakken en voorbereiden.

Mama’s aandeel in de voorbereiding.

Mama heeft voor mij al een globaal reisschema gemaakt; daarin staat hoe laat we welke trein hebben van waar naar waar, hoe laat we aankomen, waar we overnachten en of we ergens eventueel rond kunnen kijken of niet.

Mijn aandeel in de voorbereiding.

Mijn huiswerk was: het uitzoeken wat ik graag wou zien.
Dus ben ik op internet gaan zoeken. Lang leve Google! Gewoon intypen bezienswaardigheid en de plaats. Vaak kwam ik dan uit op de site van de plaatselijke VVV of de toerisme site van het land, soms kon ik het ook vinden op de site van de ANWB. Aan de hand daarvan uitgezocht wat mij het leukste leek aan bezienswaardigheden en die op papier gezet per plaats. Later kunnen mama en ik dan samen kijken wat haalbaar is.

De inpaklijst is globaal ook al ver af.
Ik heb so wie so een standaard inpaklijst op mijn telefoon staan, die heb ik van internet vandaan geplukt en uitgebreid naar eigen wensen.
Mama heeft al info gegeven over de temperatuur daar en wat ik het beste aan kleding mee kan nemen zoals, thermo shirt of lange broeken etc. Net zoals informatie over eventuele wasgelegenheden, die zijn er dus weinig, dus dat betekend veel sportkleding mee, want die is makkelijk wasbaar en snel droog.
Volgende week gaan we specifieker kijken naar de kleding, want dan kan je ook pas kijken wat de weersverwachtingen preciezer zijn.

De rest van de planning is volgende week spullen inpakken, dat doe ik altijd in delen. De dag van vertrek pak ik altijd het allerlaatste in zoals, telefoon en opladers etc.

Op de site van geef me de 5 vind je nog meer tips voor vakantie’s en reizen.

About the Author

Eén gedachte over “vakantie voorbereidingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk