Tips/trucs voor koken.

Een potje maken van een potje koken. Tips en trucs voor koken.

Herkennen jullie dit:

Je hebt geen idee wat je moet eten/koken.
Of je raakt overweldigd door de keuzes, weet niet waar te beginnen? Taakverlamming slaat toe en uiteindelijk eet je niets/slecht/ongezond of veel te laat?! Je maak er een potje van om een potje te koken.

Heel herkenbaar voor mij ook.

Ik vind het ook heel lastig om vooruit te plannen, want dat ik nu ergens zin in heb, betekend niet dat ik er morgen ook nog zin in heb.

Mijn tips/trucs.

Wat ik meestal doe om dit te voorkomen is ervoor zorgen dat er altijd opties in huis zijn die snel en makkelijk zijn, Iglo Cuisine is mijn favoriet een pan, snel klaar en geen gedoe, maar toch gezond. Maar ook kant en klare noedels en pasta’s van bv Unox heb ik altijd in huis, deze zijn voor noodgevallen, zoals dagen dat ik overprikkeld ben en in fase 3/4 zit.
Of ik zorg dat ik de ingrediënten in huis heb van gerechten die ik ken en weet dat ze lekker zijn, of waarvan ik weet dat ik er alle kanten mee op kan.
Een goed voorbeeld hiervan vind ik champignons, ik kan ze in soep doen, bakken en op een broodje met kaas doen of zonder broodje, ik kan ze door de Risotto doen noem maar op.
Ook plan ik niet per dag maar bedenk gewoon een paar gerechten voor de week en kies per dag welke ik ga eten, zo zit ik niet, voor mijn gevoel, vast aan iets.

Via geef me de 5 kan je ook heel veel tips vinden hiervoor.

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk