Het roze gevaarte gaat weer los.

Het roze gevaarte van Breda gaat weer los

Volgende week is het zover, mijn eerste hardloopwedstrijd van dit jaar, en dat betekend ook meteen de start van het wedstrijden seizoen.

De hardloop 4 daagse.

De hardloop 4daagse van Breda, gaat dinsdag van start.
Bij deze wedstrijd loop je 4 dagen of 5,3 of 10 kom, en heb je in totaal dus een halve of hele marathon gelopen.
Vorig jaar liep ik de 4×10 en dat was een marteling, zelfs mijn trainer zegt dat 4x 10 zwaarder is dan een hele marathon in totaal, voornamelijk omdat je sieren iedere keer weer een oplazer krijgen in plaats van een keer.
Het jaar daarvoor deed ik de 4×5,3 en dat ging een stuk beter, dus heb ik besloten om dit jaar weer de 4×5,3 te lopen.
Terwijl ik dit schrijf giet het buiten en flitst het ook al redelijk, ik hoop maar dat dat niet het geval is als ik volgende week 4 dagen ga hardlopen.

Het roze gevaarte.

Ook dit jaar ga ik mijn traditie voortzetten om elke wedstrijd als het roze gevaarte van Breda te gaan. Niet iedereen is hier blij mee heb ik laatst gehoord, sommige lachen me zelfs uit of spreken mijn naaste erop aan, maar eerlijk gezegd heb ik daar lak aan. Ik denk dan maar zo, als jullie me uitlachen, heb ik beide een leuke dag bezorgd. Ik doe het omdat ik het leuk vind, en ja, ik weet dat ik voor schut loop, ik ben niet blind 😛 als ik in de spiegel kijk denk ik heus niet; goh wat zie je er weer knap uit Jody hahahaha. Andere gaan een week lang verkleed met carnaval, ik kies ervoor om dat tijdens mijn wedstrijden te doen.

Wat ook meespeelt is dat ik al alle andere dagen meer dan 100% aan het maskeren ben ( maskeren is dat je je gedraagt zoals men van je verwacht en je autistische trekjes, ADHD gedrag verbergt) wat al heel vermoeiend is soms, vooral met veel prikkels zoals op feestjes enz. Deze 10 dagen in het jaar zijn dan mijn ontlading, even niet maskeren en gewoon doen wat ik wil en lekker hardlopen.

Voorbereidingen, trainen.

Het trainen voor de halve marathon heb ik nu even op een laag pitje gezet i.v.m. motivatiegebrek en ik wou me ook focussen op de 5km wedstrijden die eerder plaats vinden. Dus heb ik me de afgelopen tijd gericht op de 5km te trainen, ook i.v.m. het warme weer de laatste tijd. Mijn lichaam moest daar echt weer aan wennen merkte ik.
De training voor de halve pak ik vanaf juni weer op.

Mijn doel voor de 5km wedstrijden is proberen ze met max 30 minuten uit te lopen, maar of dat lukt zie ik dan wel weer.

Voorbereidingen voedsel.

Als voorbereiding heb ik bananen en sinaasappels in huis gehaald en in stukjes gesneden, daarna ze in bakjes gedaan en in de vriezer gedaan, koud/bevroren fruit vind ik het lekkers na een wedstrijd. Een zak winegums gehaald en die in zakjes verdeelt voor erna, voor extra calcium heb ik chocomelk en Vifit in huis gehaald. Chocomelk is goed voor na het sporten, zuivel in het algemeen eigenlijk wel, omdat het je eiwitten weer bijvult en je calcium.

overige voorbereidingen.

Mijn trainer heeft me afgeraden om het weekend en de maandag voor de wedstrijd, zowel als het weekend na de wedstrijd, niet hard te lopen, dus heb ik lekker een rustig weekend.

Omdat ik een behoorlijk volle week voor de boeg heb; werken, school, begeleiding en hardloopwedstrijd, heb ik besloten om maandag een halve dag te werken i.p.v. heel de dag.
Het gaat eindelijk weer goed met me en de balans is weer hervonden, dat wil ik graag zo houden.

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk