Onbewuste blindheid

Onbewuste blindheid

Als mijn hoofd te vol zit, of als ik in mijn hoofd ergens anders mee bezig ben, kan het soms zijn dat ik wel zie dat iets moet gebeuren, maar de connectie niet wordt gelegd in mijn hoofd tussen zien en handelen. Ik moet mezelf dan bewust maken van die andere taak.

Ik zal een voorbeeld geven.

Als ik opsta om naar de wc te gaan en ik zie vuile vaat staan op tafel, dan moet ik heel bewust zeggen dat ik de vuile vaat opruim nadat ik naar de wc ben geweest, anders wordt er geen connectie gelegd in mijn hoofd tussen zien en handelen. Ik noem dat onbewuste blindheid. Het is niet dat ik het niet zie, maar meer dat ik het niet opsla/vergeet als ik mezelf er niet bewust van maak.

non stop.

Dit heeft ook veel te maken met dat mijn hoofd non stop werkt; gedachten razen door, andere dingen komen en gaan in de tussen tijd in mijn gedachten. Je kan het vergelijken met continue pop ups op je pc.
Oh ja dit en oh ja dat, gaat hele de tijd door in mijn hoofd, allerlei details poppen op, willekeurige gedachten die ineens verschijnen, en ik heb nergens controle over. Het enige wat ik kan doen is mezelf bewust blijven maken en gefocust houden door hardop te zeggen dat ik nu met dit bezig ben en dat straks kan doen, en alles opschrijven wat ik niet moet vergeten.

vermoeiend he?!

Als je bedenkt dat dit constant is en bij alles wat je doet, kan je je misschien wel indenken dat dit behoorlijk lastig en vermoeiend is, soms ook enorm irritant, vooral als ik weer eens iets vergeet of snel wordt afgeleid.

Het opschrijven heeft ook nog wel eens wat voeten in de aarde, want bv post its of een kruisje op je hand helpt niet. Post its raak ik te snel kwijt en een kruisje op mijn hand, vergeet ik waar het kruisje voor was.

Wat ik nu gebruik is echt geweldig.

Ik heb een agenda van de Action, zonder datums. (zie foto)
Voorin bij elke maand heb je een pagina waar je je doelen, belangrijke datums, verjaardagen, to do’s en want to do’s in kan zetten.
Dan heb je twee pagina voor 1 week, op de eerste pagina heb je ook nog een extra kolom voor notities, dan heb je de maandag t/m woensdag, op de tweede pagina heb je donderdag t/m zondag. De dagen zijn ingedeeld in 4 vakken. Ik gebruik ieder vak voor een ander onderwerp, bv een vak voor school, een vak voor blog notities, een vak voor schrijven en het laatste vak voor afspraken. Aan het eind van de maand heb je nog een extra pagina voor notities, achterin zit een mapje waar je losse papieren in kan doen zoals bonnetjes o.i.d. de maanden zijn gescheiden door tabbladen met daarop de maand. Ik vind deze agenda geweldig.

Ook geef me de 5 heeft hier handige tips voor.

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk