Hoe ik mijn verjaardag vroeger vierde vs hoe ik het nu vier.​

Hoe ik mijn verjaardag vroeger vierde vs hoe ik het nu vier.

Afgelopen weekend vierde ik mijn verjaardag, zoals jullie al in mijn vorige blog hebben kunnen lezen. Het verschil tussen hoe ik mijn verjaardag vroeger vierde vs hoe ik het nu vier begint ieder jaar groter te worden.

Hoe ik het vroeger vierde:

Vroeger, toen ik nog klein was, was het hoe meer zielen hoe meer vreugd, of beter hoe meer zielen hoe meer kadotjes :P.
Als we mensen uitnodigden was het ook vaak ‘maar natuurlijk komen wij’.
Ik vierde mijn verjaardag dan ook in 3 x: een kinderfeestje met de kinderen uit de buurt, een kinderfeestje met de kinderen uit mijn klas (ik woonde ver van school dus daarom ging het vaak niet samen, daarnaast was het dan ook te druk) en het grote mensen feest.

Naarmate ik ouder werd (pubertijd) merkte ik steeds meer dat tijdens het grote mensen feest ik er maar wat bij zat als er veel visite was, omdat iedereen met elkaar in gesprek was. In het begin was de aandacht er wel voor mij natuurlijk, maar naar mate het feestje verder vorderde steeds minder. Steeds vaker was ik me hiervan bewust.

Hoe ik het nu vier:

De laatste jaren is de club van visite behoorlijk geslonken, waarbij het toen ik klein was nog steeds was ‘natuurlijk komen we’ werd het steeds vaker, ‘sorry we hebben al wat gepland’
Wat ik eigenlijk raar vind, mijn verjaardag is toch niet zoals Pasen iedere keer op een andere datum? Maar goed that’s life. Waarbij het eerst vooral kringvisite was bij ons thuis, is het nu vooral buitenshuis & bv uit eten of ergens lunchen. Het geeft mij rust op die manier, zo hoef ik niet overal rekening mee te houden of van alles te regelen.
Ik hoef alleen maar te weten wie er komen & waar we heen gaan, dat te boeken en klaar.
Tijdens het etentje hoef ik alleen maar er te zijn en zodra ik thuis ben, heb ik de rust weer voor mezelf. De hoeveelheid prikkels van vroeger kan ik niet meer aan, daarom verkies ik er voor om het zo te doen.

Mama stelde laatst voor om er eens over na te denken om in het vervolg mijn verjaardag te vieren met z’n tweeën, en dan gewoon iets leuks doen samen, omdat ze merkte dat het regelen en organiseren me stress geeft.

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk