5 mei en andere overdenkingen.

5 mei en wat andere overdenkingen.

Vandaag is het 5 mei.

Gisteren hebben we stilgestaan bij het verlies, alhoewel ik eerlijk moet bekennen dat ik de tijd was vergeten, maar ik heb het op een ander moment gedaan. 

Vandaag vieren we de vrijheid.

Overdenkingen 5 mei.

Een paar jaar geleden besefte ik me ineens, als ik in die tijd had geleefd, net zoals vele mensen met een beperking die ik ken, had mijn leven er heel anders uit gezien, want niet alleen Joden, zigeuners, Roma en Sinti’s werden gedeporteerd, ook mensen met een beperking werden gedeporteerd.

Hoe had mijn leven dan geweest?

Hoe zullen de vluchtelingen uit Oekraïne deze twee dagen beleven?

Vreemde tijden.

We leven in vreemde tijden vind ik; mensen staan steeds vaker regelrecht tegenover elkaar, demonstraties zijn steeds vaker gepaard met geweld, je mag bijna niets meer zeggen of je beledigd wel iemand of een groep. 

Het is heel snel; ben je niet voor ons dan ben je automatisch tegen ons, alles is zwart wit en er is geen grijs gebied meer. 

Agressie en sport.

Nog zoiets raars, waarom is het alleen tijdens voetbal wedstrijden dat mensen verbaal geweld gebruiken of dingen naar spelers gooien? ik heb nog nooit gehoord dat het bv bij tennis of bij hockey of welke andere sport uit de hand is gelopen. 

 

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk