Hyperfocus: Don’t stop me now, I’m havin’ a good time, I don’t want to stop at all.

Hyperfocus:Don't stop me now, I'm havin' a good time, I don't want to stop at all.

Hyperfocus:

Don’t stop me now, I’m havin’ a good time, I don’t want to stop at all.

Een goed voorbeeld van mijn hyper focus is; dat ik me had voorgenomen om maar 4 blogs per week te posten en ze kort te houden, je hebt al gezien dat dat niet altijd even goed lukt hahaha, vorige week 7 blogs gepost en daarvan ook 2 grote blogs. Dit ramde ik in 2 uur in elkaar.

Dit was ook het geval bij mijn hyper focus van het schrijven, hoewel ik dit bewust opzocht.

Na bijna een jaar niet geschreven te hebben, en tig keer het voornemen te hebben gehad om te beginnen, maar keer op keer taakverlamming te hebben gehad, zelfs bij mijn passie van schrijven. Pakte ik afgelopen week bewust de draad weer op.
Ik weet dat ik beter schrijf als ik in een hyper focus zit, dus heb ik die bewust opgezocht, door de juiste sfeer te creëren met muziek en foto’s op te zoeken over het onderwerp.
Via facebook had ik ook nog een schrijfmaatje gevonden, nu kunnen we elkaar stimuleren, inspireren en pushen.

Hoe dat ging:

Ik ging non stop door en vergat totaal de tijd, ook mijn gevoel van honger en dorst bereikte mijn hersens niet. Alle signalen die niet direct te maken hadden met het maken van de blogs werden onderweg onderschept en geblokkeerd. Tijd vliegt tijd kruipt telt dan letterlijk en figuurlijk. Ik begon om 11:00 en gevoelsmatig was het niet zo dat er veel tijd voorbij was gegaan, toch was het voor ik het wist 13:00 en daarna ineens 16:00. Ik had niet eens gegeten of gedronken in de tussentijd, dat merkte ik pas achteraf, toen kwam het signaal van honger en dorst ineens als een vloedgolf binnen.

Onderbreking van mijn hyper focus kan gevoelig liggen, door dat het schakelmoment te groot is.

Daarbij noem ik meteen het probleem:
Doordat ik het gevoel van en het besef van tijd kwijt was, vergat ik te eten en te drinken. Het wordt pas een probleem, vind ik zelf in ieder geval, als ik in de knel kom en dingen op het laatste moment moet doen, omdat ik de tijd vergeet.

Hoe ik het tijdsprobleem oplos?

Ik zet een wekker, het liefst ieder uur, zodat ik een bewuste onderbreking heb van mijn bezigheden. Op dat moment neem ik even bewust een pauze van wat ik aan het doen ben en doe iets (totaal) anders.

Hoe je het schakelmoment het beste kan oplossen?

Zolang de overgang vloeiender verloopt, is het schakelen niet zo groot probleem.
Geen fysiek contact maken zonder eerst visueel (oog) contact.
Maak eerst audiotief contact, door de naam te noemen.
Pas als de ander heeft gereageerd, neem je de volgende stap.
Maak oogcontact met diegene, zorg dat je op ooghoogte zit.
Eventueel aanraken.
Geef aan hoelang iemand nog heeft. (over 5 minuten dan….)
Geef een optie aan wat ze in die tijd nog kunnen doen (we kunnen nog …. doen tot die tijd.)
Geef het aan als de tijd voorbij is.
Geef aan wat er gaat komen/wat er gaat gebeuren/wat er wordt verwacht van de ander.
Bij geef me de 5 hebben ze daar hele handige tips en trucs voor.

Zo voelt het als ik in een hyper focus zit.

Tonight I’m gonna have myself a real good time
I feel alive
And the world I’ll turn it inside out, yeah
I’m floating around in ecstasy
So, don’t stop me now
Don’t stop me
‘Cause I’m having a good time.
I’m a shooting star leaping through the sky like a tiger
Defying the laws of gravity
I’m a racing car passing by like Lady Godiva
I’m gonna go, go, go, there’s no stopping me
I’m burnin’ through the sky, yeah
200 degrees, that’s why they call me Mister Fahrenheit
I’m travelling at the speed of light
I wanna make a supersonic man out of you
I’m having such a good time
I’m having a ball
Don’t stop me now
If you wanna have a good time
Just give me a call
Don’t stop me now
‘Cause I’m having a good time
Don’t stop me now
Yes, I’m havin’ a good time
I don’t want to stop at all, yeah
I’m a rocket ship on my way to Mars on a collision course
I am a satellite I’m out of control.

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk