mijn leven in al zijn facetten

Mijn leven in al zijn facetten.

In het kopje over mij heb je al een klein beetje kennis kunnen maken met mij.
In deze blog zal ik mezelf wat uitgebreider voorstellen.

Familie

Ik kom uit een gezin van 5, mijn twee oudere zussen mijn vader en moeder en ik.
Mijn vader is overleden toen ik 15 was.
Ik ben geboren in het kleine dorpje Almkerk in de gemeente Woudrichem, (tegenwoordig gemeente Altena) dat ligt tussen Gorinchem en Breda in, aan de A27.

Hardlopen

Ik ben begonnen met hardlopen bij de Fastrunners in Breda, een hardloopgroep voor mensen met ASS. Dit was toendertijd nog een opstartgroep van een jaar. Daar liep ik ook al een aantal kleine wedstrijden van 5 km binnen dat jaar. Al meteen had ik de hardloopbug te pakken, dus toen ik na een jaar door kon stromen naar een ‘gewone’ groep, greep ik meteen mijn kans. Sinds 2018/2019 zit ik bij een kei leuke hardloopgroep van Sprint, genaamd sprinten in Brabantpark, afgekort SIB.

In het weekend loop ik zelf, dan loop ik de lange afstanden van 7+.
En op maandag loop ik gezellig met mijn trainingsgroep.
Het helpt me als een stok achter de deur om te blijven lopen, de groep motiveert me om door te gaan en ze zijn super goede support, stonden zelfs langs de kant & bij de finish om me aan te moedigen bij mijn eerste halve marathon.

Twee jaar geleden nam ik het dappere besluit om voor de halve te gaan trainen, en heb hem ook gelopen! Dit jaar heb ik besloten om weer mijn halve te lopen tijdens de singelloop van Breda.
Ik ben al hard aan het trainen en zit nu al op de 13 km.
Mijn favoriet aan het hardlopen is: mijn nickname, het roze gevaarte van Breda. Ik loop met nog meer plezier als ik verkleed ga als het roze gevaarte, waarom? Geen idee eigenlijk, gewoon voor mijn lol.
Naast mijn plan voor de halve marathon, loop ik ook, bijna, altijd een aantal andere wedstrijden in en rondom Breda, meestal loop ik daar 5 of 10 km.
Een aantal zijn: de hardloop 4daagse, Haagse beemden loop, de 5 van Bavel, tien van ‘t aogje. Ik heb ook meegelopen met wings for life.

In mijn blogs zal ik jullie wat meer vertellen over hardlopen in relatie tot autisme, hoe het mij helpt & misschien jullie ook kan helpen.

Wandelen

Naast hardlopen ben ik ook een fanatiek wandelaar.

Voor de coronacrisis liep ik om het jaar een lange afstand wandelpad, zo heb ik het Pieterpad, Pelgrimspad, Holland kustpad en het Noaberpad uitgelopen. Afstanden van korter dan 15 km vind ik al gauw een korte wandeling of een ommetje :).

Het wandelvirus heb ik van mijn moeder gekregen, die wandelt ook veel.

Ik moet meteen zeggen dat er veel voorbereiding en oefenen/trainen etc. aan vooraf ging voor ik voor het eerst zelf een meerdaagse wandeltocht ging maken; niet alleen de praktische voorbereiding van slaapadressen, eventueel spullen kopen tot het oefenen met langere afstanden wandelen, maar ook het stukje voorbereiding wat betreft mijn beperkingen. En nog gingen er dingen mis waar we ons niet op voor hadden bereid, zoals slaap adressen die niet te bereiken waren, of dubbel geboekt waren, waardoor ik op het laatste moment moest uitwijken. Dat zorgde in het begin voor paniek, maar al doende heb ik er ook veel van geleerd, zo heb ik de keren daarna mijn slaapadressen al van te voren vastgelegd.

Ik zal vast en zeker hier eens een of misschien wel meerdere blogs aan wijden, want de avonturen die ik heb meegemaakt en wat ik ervan geleerd heb is zeker interessant om over te bloggen.

Reizen

Ik ben dol op reizen, samen met mijn moeder heb ik al veel grote reizen gemaakt.
Ik ben o.a. naar Canada, Zuid Afrika, Mexico, Noorwegen, Amerika, Egypte, Thailand geweest, maar ook dichterbij huis hoor; België, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, noem maar op.
Dit jaar gaan we 5 weken naar New Zealand
Ook gaan ik bijna ieder jaar op ski-vakantie naar Duitsland of Oostenrijk met mijn moeder & zussen met aanhang (mijn zwagers en de kinderen van mijn middelste zus).

Bij de organisatie voor voornamelijk de grote reizen komt vooraf heel wat organisatie bij kijken, om daar een beeld van te geven, zal ik t.z.t. een blog maken over de reis van New Zealand & alles wat er vooraf, tijdens en na mijn reis bij komt kijken.

Zelf onderneem ik vaak kleine reisjes naar bv Antwerpen voor een dagje, maar ik ben ook een paar jaar geleden zelfstandig naar Engeland gereisd met de trein voor een vakantie van een midweek, of naar Duitsland 2x voor een voorstelling die ik dolgraag wou zien, die alleen daar speelt. Hoewel de impact daarvan kleiner is qua organisatie, komt ook daar wel wat bij kijken wat betreft de voorbereiding.

Zodra er weer een reisje op de agenda staat zal ik jullie meenemen in het hele gebeuren.

Vampiers

Mijn preoccupatie, een moeilijk woord voor een interesse dat qua intensiteit ligt tussen fascinatie en obsessie, met vampiers is begonnen in 2019.
Hoe precies het begon weet ik niet meer, maar het werd i.i.g. versterkt doordat ik tot 2x toe naar de musical Tanz der Vampire ging.
In al mijn schrijven komen vampiers voor, maar daar vertel ik verderop in mijn blog wat over.
Voornamelijk als ik in een periode zit waarin het niet goed gaat, duik ik sneller in die wereld.
Wat me aantrekt is denk ik het feit dat zij hebben wat ik vaak mis, volledige controle over dingen, mensen en gebeurtenissen, naast natuurlijk de mystiek en de aantrekkingskracht die iedereen heeft tot vampiers.

Schrijven & Bloedinkt & Schaduwboeken

Zoals ik eerder in deze blog al kort vernoemde schrijf ik fantasy verhalen, en dan voornamelijk over vampiers.

Mijn allereerste vampier verhaal, begon ik te schrijven toen ik in een rotperiode zat op mijn voormalige werk.
Het gevoel van controle kwijtraken, de frustratie en het onbegrip, zorgde ervoor dat ik alles begon te verwerken in mijn verhaal. Toen het eerste verhaal bijna klaar was, ontstond het idee van een vervolg. Inspiratie haalde ik weer uit mijn eigen leven en de frustratie rondom, hoe meer ik schreef hoe beter ik werd. Totaal tot mijn eigen verrassing is wat begon als een verhaal uitgegroeid tot een serie van 4 verhalen.

De hoofdpersonages waren, bijna, allemaal vampiers, een grafelijke familie. Een aantal werkte in een lunchroom, waar ik toendertijd ook werkte, zodat ik mijn werk en alles wat ik daar meemaakte erin kon verwerken.
Doordat het ook als een soort van therapie kon gebruiken, heeft deze serie een grote betekenis voor mij.

Daarnaast heb ik twee short stories geschreven; een gebaseerd op A Christmas Carol, genaamd Kerstgedachten van een vampier en een ander vampier verhaal gebaseerd op de spelers uit de musical Tanz der Vampire, genaamd Ik ben wat jij zult zijn.
(voor wie het interesseert, ze zijn beide te koop als e-book via Kobo & Amazon.)

Vorig jaar besloot ik om een facebook pagina aan te maken waar ik al mijn, toekomstige, verhalen op kon zetten als een soort van (online) boekenwinkeltje, genaamd Bloedinkt & Schaduwboeken.

In het schrijven kan ik veel kwijt, maar het heeft me ook veel geleerd. 

Ook in combinatie met mijn autisme, zoals;
 • Hoe het mij helpt bij het verwerken van gebeurtenissen of het verwerken van mijn dag.
 • Wat het me heeft gebracht.
 • Hoe het mij op meerdere vlakken helpt.
 • Hoe ik ervoor zorg dat het geen obsessie/ preoccupatie wordt.
 • Het proces eromheen (ervoor, tijdens en nu).
De functies die het heeft voor mij:
 • Het gevoel van controle terug krijgen.
 • Verweking van mijn dag of van gebeurtenissen.
 • Uitlaatklep.
 • Het geeft me rust en ontspanning.
 • Het is een manier om om te gaan met wat ik mis in mijn leven (zoals bv een relatie).
 • Mijn zelfbeeld is erdoor gegroeid (bevestiging van talent en kracht).
 • Mijn zelfstandigheid is erdoor gegroeid (eigen digitale (e-) boeken winkeltje hebben via facebook).
De valkuilen, omgang ermee & het leerproces.
 • Verliezen van tijd.
  Verliezen in het onderwerp.
 • Verliezen van het oog op omgeving (huishouden etc).
 • Vluchten in mijn fantasie.
 • Omgaan met teleurstellingen & kritiek.
 • Realistische verwachtingen naar en van andere.
 • Duidelijke communicatie in
 • verwachtingen die ik heb van andere en andere van mij.
 • Het leren checken van dingen anders gaan ze een eigen leven leiden.
 • Het leren checken van aannames anders gaan ze groter worden dan ze zijn.
 • Het leren checken van aannames in de planning.

Hier zal ik in de loop der tijd, wel vaker en meer over vertellen en bloggen.

Werk

Naast al het bovenstaande, werk ik ook nog 2 dagen in de week bij Have a Break, die de kantine beheert en lunches & maaltijden maakt voor de ambetanter van de gemeente Gilze Rijen.
Hier heb ik een leuk team van collega’s en goede begeleiding.

About the Author

2 gedachten over “mijn leven in al zijn facetten

 1. Leuk en interessant Jody om je via je blog wat beter te leren kennen! Ik ben geïnteresseerd én het maakt me nieuwsgierig bijvoorbeeld naar de combinatie hardlopen en autisme.
  Succes komende week weer op school en het combineren van alles wat je meemaakt en doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk