Ik ga op reis en neem mee deel 2. Een dagje weg.

Ik ga op reis en neem mee deel2. Een dagje weg.

Vorige week vertelde ik al wat over de voorbereidingen voor een grote of verre reis in het blogje ik ga op reis en ik neem meeik ga op reis en neem mee deel 1, nu ga ik wat meer vertellen over hoe ik het aanpak om bv een dagje weg te gaan.

A la minuut

Ik ben so wie so niet zo van het ver van te voren en precies plannen en vastleggen. Meestal bedenk ik dingen die ik eventueel zou kunnen gaan doen en vlieg ik op het moment of hooguit een dag van te voren.

Voorbereiden.

Zoals ik in het blogje fietsen al vertelde ben ik bv een dagje gaan fietsen bij de Loons en Drunense duinen.
Dit idee had ik al wel eerder bedacht maar nog niet uitgewerkt.
In eerste instantie had ik bedacht dat met hemelvaart te gaan doen, maar omdat het die zaterdag al zo mooi weer was, besloot ik diezelfde dag nog het te gaan doen. Nadat ik opstond, pakte ik mijn spullen in.
Voor het inpakken van een dagje weg bedenk ik meestal wat heb ik nodig en wat ga ik doen, dus wat heb ik daarvoor nodig, of heb ik een kleine paklijst.
Dus in dit geval ik wil met de trein naar Den Bosch en daarna van daar naar de Loons en Drunense duinen fietsen en weer terug met de trein, oké dus heb ik mijn ov chip nodig in ieder geval, ik moet zorgen dat Osmand bereik heeft zodat ik kan zien hoe ik moet fietsen, het is ruim 30 km fietsen dus iets te eten en drinken voor onderweg is handig, stuurstandaard voor mijn telefoon moet mee, fietstas moet mee, een licht jack voor het geval wat frisser wordt, mijn fietsbroek moet ik aan, anders krijg ik last van mijn kont 😛 etc etc.
Oké dat is stap 1, stap 2: ik moet uitzoeken hoe het zit met de fiets in de trein —> Google en de site van de ns. Ik moet zorgen dat er voldoende saldo op mijn ov chip staat voor de trein, dus portemonnee mee en op station ov chip opladen.

Spontaan.

Ik bedenk dus wat ik ga doen meestal a la minuut en bereid me dan ook voor. Als ik het al ver van te voren vast leg en regel (tenzij het moet natuurlijk, iets boeken of reserveren o.i.d.) dan voelt het als verplichting of het nou iets leuks is of niet, daarbij weet ik dat ik mijn mening tig keer wijzig over of ik iets wil of niet.

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze vind je misschien ook leuk